Компютри на работното ми място

Общ изглед, описание, някои характеристики, малко снимки :)Work

Това е общия изглед на работното ми място. На снимката не се вижда скенера – не се използва много често, а и не е нещо особено – Artronix Artec ViewStation AS6E. Въпреки непретенциозния външен вид, световно неизвестната марка, пълната липса на официална поддръжка, не много читавия софтуер и възрастта на модела – 7 години – машинката се държи чудесно! Търпяла е страховити натоварвания, и няма никаква издънка – сканира си все още бързо и качествено, и работи отлично дори и с драйвери за линукс. Не мога да кажа същото за модели в същия ценови диапазон, произведени миналата година, и то от HP, Canon и други …

Работна станция

Това е вътрешността на работната станция, която използвам най-често. Състои се от:

Router

За рутер използвам горната машинка – ADM K6-2 на 333, със 128 RAM, 2 GB диск и две мрежови карти. Операционната система е линукс дистрибуцията SmoothWall Express 2.0 SP1, доста допълнително модифицирана от мен ;)

Server

А това е сървъра. Операционна система Windows 2003 server standart. Монитора е Fujitsu Siemens SCALEOVIEW T17-1 – или тази партида е недъгава, или самият модел е скапан, но избягвам да го ползвам, въпреки, че е TFT. Когато имам повече работа по сървъра, просто прехвърлям кабела на LG-то.

Има и мощен UPS, който не се вижда – Makelsan 3000VA/2100W Powerpack RM3

За мрежовото оборудване – друг път.

6 thoughts on “Компютри на работното ми място

  1. Хехе, излиза, че не само аз съм писал за работната ми машина (макар че моят пост е по-скоро хумористичен, поради причините, накарали ме да пиша;-)

    Пък рутерът ни е Linksys WRT-54GL и съм доста доволен от него:)))

  2. Интересна и поучителна история наистина … а що си я описал на чуждестрански език?
    А за компютърчетата … мисля, повечето хора, които прекарват толкова време пред/зад/в/с машините си, развиват особено, лично, собственическо и грижовно чуство. И почваме да ги одухотворяваме (правилно ли съм подбрал думата?) в някаква степен, та затова не е изненадващо, че им изтипосваме параметрите (стройно-атлетична, кестенява, зелени очи, 100-70-90) :)

  3. Писах на английски, щото някога исках да имам блог и на български и на английски:) Сега виждам, че не остава много свободно време и за двата езика… :-/

    А за компютрите, може и да си прав… Само че някои дори им дават и имена, аз още не съм стигнал дотам май ;-)

  4. I searched for \’Amd K6 Processor\’ at Google and found your post named \’Компютри на работното ми място\’ in search results. Quite interesting to read.

  5. 3 системника зачем? :D у окна полюбому 486й стоит, у меня на балконе валяется такой :)

  6. Какво да кажа то това с работните места си е мания :) Спомням си когато бях в FADATA какво беше, на където и да се обърна по една машина дето мен гледа, а зад нея цяла редица де гледат други умници. Важното е да не си псуваш машинката, че почва да те тормози :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.