Детски Интернет игри – връзки, сайтове, портали

Дечица – забавен детски сайтнай-добрия български сайт за детски забавления – повечето игри са лесни, богат е на занимателни, поучителни и образователни ресурси – оцветяване, писане, смятане, приказки, музика и други. Недостатък е, че не се обновява често с ново съдържание, така че в един момент се налага да се продължи търсенето. Български.

PBS KIDSнай-добрия английски детски портал според мен – солиден брой качествени, богати на съдържание, образователни и интересни детски занимавки и игри – има ги и героите от улица Сезам, Телетъбис, Джордж Шринкс, Дракончета, Кученца, реални артисти и още много, много други. Не се обновява често, но пък има голям избор и разнообразие. Горещо препоръчвам! Английски.

Miniclip Games – Колекция от над 350 игри, двуизмерни и триизмерни; необходими са последните версии на shokwave и flash плеъри. Някои от геймките са трудни дори и за по-големи, но има достатъчно лесни и същевременно предизвикателни и за по-малките. Разделени са по категории, обикновено са много добре направени. Има упътвания как се играят, кратка информация, както и почти всяка игра си има секция във форума. Образователната стойност е ниска, не са много тези, които стимулират мисленето. Предимство е, че често се обновява с ново съдържание, има и online multiplayer games, както и почти изградено социално мини-общество на пингвинчетата. Английски.

Kefche.com : он-лайн игри – ясно е – сайта за онлайн игрите на кефче.ком. Огромно количество и двуизмерни, и триизмерни игри, с минимална категоризация, няма допълнителна информация, никакви критерии за качество – просто най-голямото срещано от мен интернет място с игри – над 1500 броя. Английски – български.

Охо-бохо – връзката е към игрите в портала. Събрани и категоризирани няколкостотин флаш и джава (java) игри, между тях има и доста детски (разбирай – лесни). От екипа, създал булфлийт и хановете. Сайтът предлага и други визуални забавления, но нищо особено като цяло. Поне е на български.

Scooby-Doo games & activities – три серии игри с по няколко епизода, както и отделни игри свързани със симпатичните Шаги и Скууби-Дуу. Това го играх бая време, докато сина ми вече не го научи почти наизуст къде какво се прави и започна сам да се справя. Английски.

KABOOSE games – поредния сравнително запълнен със съдържание портал, където са интересни не само детските интернет игри; задължително да се погледнат игрите за майки – just for Mom games. Английски.

Експертен отговор: онлайн игри за малки деца – въпреки, че публикацията е сравнително стара, в тази сбита информация (английски) се съдържат много, изключително ценни и все още актуални връзки. Отговора е толкова полезен и подробен, че докато човек успее да преброди и изиграе всичките изброени ресурси, отрочето ще порасне до възраст, при която нуждата от забавления ще придобие по-друг характер – където присъствието на родител ще е нежелано.

Това е засега от мен, сигурно съм пропуснал доста неща, и моля който чете това – да пусне един коментар тук или на електронната поща – подсещане, връзка, описание на сайт или портал, който си заслужава вниманието. Ще актуализирам от време на време списъка.

Предварително благодаря!

2 thoughts on “Детски Интернет игри – връзки, сайтове, портали

  1. Pingback: Assenoff » Blog Archive » Компютърни забавления за деца

  2. Интересна статия с наистина полезни връзки за малките деца! Искам да препоръчам още един сайт – http://zverushka.net , в който има много интересни материали. Приказки и песни, картинки за оцветяване и апликации, но най-голямо впечатление ми направиха категориите „приказки с картинки“ и „развиващи картинки“ за деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.