За мен

Марио Асенов, 46 год., гр. Видин. Разведен.

За контакти: contact в assenoff.net

Бивш системен администратор в регионална бюрократична структура, настоящ експерт в същата; Бивш администратор на вселена „Хардкор“ в първата българската космическа онлайн игра Bulfleet и бивш админ на форума им; бивш Super board moderator на официалния форум на българския Икариам; бивш ентусиаст на тема Свободен софтуер; нередовен блогър.

Преди обичах да играя хубави компютърни игри, с уклон към дъртите класики, поради спадащото качество на геймплея (въпреки визуалните глезотии) и намаляващо удовлетворение от разцъкването на новите заглавия. Харесвам походови стратегии (Turn-based), някои стратегии в реално време (RTS), някои шутъри (FPS), доста от ролевите игри (RPG), особено ако имат екшън елементи, космическите симулатори, и малко състезателни (Racers), по-скоро аркадни. Вече не. Като стана дума за автомобили – опитвам се да шофирам със среден успех.

Склонен съм да витая в облаци и да се занимавам с непрактични неща; Свиря (mp3, youtube) поносимо на електрическа китара и пиано, но пея зле.

Имам хаотични интереси в областта на информационните и комуникационни технологии; чета много и всичко, но си купувам основно научна фантастика и техническа литература; музика – hard & heavy (спийд, пауър, траш метъл предимно от ’80-те и ’90-те, но като цяло нямам времево ограничение), а понякога и рок, и класика, и диско, и гръндж, и блус, и … favourites list too long.

Пия кафе; пуша; обичам хубава бира; понякога се глезя с хубаво уиски или ракийка; от време на време – минерална вода и витаминени сокчета.

Обичам да се разхождам. Почти по всяко време и почти при всякакви атмосферни условия. И обичам топли басейни, но кой ли не обича.

Прекарвам десетина часа от денонощието пред/в/около/над компютри и мрежи. Въобразявам си, че съм над средно ентелигентен. Мързелив.

Изпадам в излишно издребняване до перфекционизъм, когато се занимавам с проект, който ме интересува живо. Случва се да съм прекалено подробен и досадно многословен. Старая се да не правя смислови и стилови грешки. Смесицата от тези и други фактори като че ли придават бюрократична сухота на изказа и стила ми.

В някои случаи проявявам наглост и злоба. В други пък житейски ситуации съм добър до степен наивна глупост. Предпочитам да съм директен и искрен. Не винаги разбирам от тънки намеци.

Имам някакво чувство за хумор; според някои хора това твърдение не е вярно, но аз не съм съгласен с тях ;).

Не обичам да се занимавам с разни неприятни неща и се опитвам да ги игнорирам – като например реклами, спам, откровена тъпотия, дразнеща цигания, чалгаджийска простотия, груби директни лъжи, преекспонирана мачовщина и разни други важни неща, които в момента на писане на това не се сещам да ги изброя; тоя списък я го допълня, я не, ще видим.