Правила и пояснения относно коментарите

П-Р-А-В-И-Л-А

1. На български се пише на кирилица, не на шльокавица. На английски – English. По изключение мога да допусна коментар на сърбохърватски или руски. Неграмотни писания не се толерират.

2. Много е вероятно да изтривам по моя преценка арогантни, обидни, рекламни, незаконни, неразбираеми, вулгарни или други неподходящи коментари.

3. Несъдържателните коментари с няколкосрични възклицания от сорта на „Браво“, „Не е така/така е“ и подобни не се толерират; както и „фермани“, по-големи от две (мои) страници.

4. Задължителните полета за попълване при пускането на коментар са име и електронна поща. Полето за сайт е само желателно. IP адреса се записва автоматично. Електронната поща и IP адреса не са видими.

5. Всички текстове и снимки, публикувани тук, са с лиценз Creative Commons Признание 2.5 България License, освен ако изрично не е посочено друго.

Пояснения и допълнения.

Този блог е моето лично пространство в интернет. Старая се да го поддържам в приятно за мен виртуално място. Понякога ще бъде безпристрастно, друг път – емоционално и пристрастно; понякога справедливо, но не винаги; възможно е да изглежда арогантно или егоистично … а пък мен рядко ме интересува как е „отстрани“. Ако посетителя има нещо за казване, което има поне някаква връзка с темата на конкретната публикация и иска то да е видимо, нека спазва правилата.

1. Това са езиците, които разбирам, и не ме интересува пишещите на друг език какво имат да казват. Ако искат може да използват онлайн и офлайн преводачи, ако не – техен проблем. Мразя писания на български език с шльокавица и маймуница; трия ги без да ги чета.

1.1. Някоя и друга печаЛна грешка е допустима, но не и до степен на нечетливост и трудна разбираемост на текста.

2. „Моя преценка“ е важното словосъчетания в тази точка. Преценката ми може да се различава от тази на посетителя, но за моето си място е единствената, която има значение. Затова има вероятност да се появят неща, които да са обидни, шокиращи, вулгарни, незаконни или по друг подобен начин неподходящи – мога само да пожелая довиждане в този случай.

2.1. Ако мнението е написано сравнително вежливо, искрено и смислено – сигурно ще го пусна, въпреки, че е различно от моето, дори и да е диаметрално противоположно, саркастично, подигравателно, необективно, недемократично и прочие.

3. Ако няма какво да се добави по темата – по-добре да не се пише. „Тролeнето“ и „змействането“ не са препоръчителни, но са възможни изключения, ако ме изкефят. Ако коментиращия има много неща за казване с голям обем – по-добре да напише отделна статия в собствения си блог, или да редуцира най-важното в резюме, пращайки останалото на електронната ми поща – contact-at-assenoff.net.

5. Ако посетителя има собствен сайт, или блог, или нещо в мрежата, което го характеризира по някакъв начин, ще ми е интересно да го видя, затова моля да го изпише го в предвиденото за тази цел поле при писането на коментара. IP адреса и електронната поща не само че няма да са публично видими, но и гарантирам абсолютна конфиденциалност за тях.

6. Тук – http://creativecommons.org/licenses/by/2.5/bg/legalcode – е пълния текст на договора. Накратко – всичко на страницата ми е свободно за споделяне – копиране, разпространяване, излъчване, ремиксиране, адаптиране, включително с комерсиална цел съгласно единственото УСЛОВИЕ: Признание – посочвате моето авторство.

Мога да променям настоящия текст във всеки един момент от време без предизвестие.