„Нов“ автомобил, пишман шофьор :)

Фиат Браво и аз - отпред :)

Фиат Браво и аз - отпред :)

Да ни е честит новият автомобил – Fiat Bravo SX. Произведен през септември 1999, двигател 1,4 с мощност 59 коня киловата (конските сили се водели 80). Досегашен пробег – май беше към 130 000 км. Има климатик, радио-касетофон, лети джанти за летните гуми. Никакви структурни проблеми. Една-две наистина дребни забележки. Колата ми изглежда екстра за парите си. Изпълнява почти всички изисквания от предния пост.

И вече почнаха разходите. Като начало – 200 лева за зимни гуми, барабар със сменяването и джантите – което всъщност си е направо евтино. Има и две лампички за подмяна, но това са стотинки. Маслото и ангренажният ремък са ОК, акумулатора за момента се държи добре, спирачките – биват. Евентуално трябвало да се смени някаква втулка ли, уплътнение ли, лагер ли – не помня какво точно, ама е дребно, на предно дясно колело. Сега регистрация, каско, гражданска отговорност, винетки, данъци, и прочие …

Но пък усещането човек да си има собствен, независим транспорт, е страхотно! А аз се вдъхнових до такава степен, че вече започнах курсове за шофьор. Докато ги приключа, взема изпитите и книжката – жена ми ще вози семейството ;).

Fiat bravo SX - back

Fiat bravo SX - back

6 thoughts on “„Нов“ автомобил, пишман шофьор :)

  1. Здравей и честита придобивка. Няма да съжаляваш за покупката. Дано те радва дълги, приятни и безаварийни километри :)
    Поддръжката е евтина и за тази цена получаваш доста повече екстри и доста по-добра визия в сравнение с фолксваген примерно.
    Естествено „желязна“ кола няма, както и универсална формула… всичко зависи от предишния собственик.

    Заповядай при нас:
    http://italauto-bg.net/forum/index.php
    можеш да питаш каквото те интересува. Да дойдеш на някоя от редовните ни срещи и т.н.

    поздрави! :)
    Георги Чилиев

  2. Честит ти нов постоянен разход в семейния бюджет! ;)

  3. Честито и безаварийни! Много да ви върши работа колата! Наистина, друго си е със собствен транспорт, много по-лесно и удобно става всичко. Вярно, има и разходи… Но дано положителните страни да са много повече ;)

  4. Благодаря за пожеланията :).
    И аз искрено се надявам ползите и предимствата да си струват увеличените разходи.
    CHILIEV, благодаря за поканата – ще разгледам форума.

  5. Заповядай във Фиат Форума – да не кажеш после, че не съм те поканил. Много нещо можеш да научиш за автомобила си там – http://forum.fiat-bg.org

    Ника ми там е различен, но ще ме познаеш по аватара :)

  6. Ангренажният ремък се сменя задължително при покупка на нов автомобил. Това е едно от най-важните неща, които трябва да се направят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.