Blogday 2007

Едва сега намерих време да поразгледам из блог околността, и какво да видя – то настанал „Деня на блоговете“. Няма начин, отделям малко време от заетия петък, за да споделя тези, които са ми направили впечатление – не бих казал, че всички са нови, и няма да ограничавам бройката :)

Връзките към Technorati – http://technorati.com/tag/BlogDay2007 , и към сайта на инициативата – http://www.blogday.org/ .

Започвам с Майк Рам – The Man OnThe Silver Moutain – пише разнообразно, в добро количество и интересно, слуша любимата тежка музика и ме е споменал в неговия списък :)

Николай Бачийски – Аз, Света и сметачите – заради качествените и полезни материали за WordPress на български

Пейо Попов – Трънки и блогинки – всичко, което е там, си заслужава прочитането – и лично, и техническо, винаги полезно, понякога провокативно.

Ивайло Борисов – Тхе журнал – заради непосредствения изказ и стил на писане – много искрен, понякога прекаляващ с епитетите, но винаги занимателен.

Ясен Праматаров – direct publicism site – изключително полезни неща за мрежата, Интернета и интранета, линукс.

Нели Огнянова – Медийно право – за мен това се превърна направо в портал за актуална правна информация по отношение новостите, свързани с прилагането, създаването и ползването на настоящи и нови информационни и комуникационни технологии и свързаните с това юридическите проблеми и решения.

Дзвер – Чорба от греховете на dzver – заради интересните анкети, които пуска, и честотата му на писане – то все любопитни неща, по които е добре да се дискутира.

Боби Димитров – Хапвам, значи съм! – то заглавието е ясно, но по-интересни са алкохолните експерименти, а иначе човека ми е приятен още от времето, когато flashBG беше само форум, и когато не знаех на кого дължа превода на phpBB на български … Доскоро не знаех, че има блог.

Владо и Бо Георгиеви – ВеБ:лог -Заради искрената информация, която получаваме от отвъд голямата вода, както и за останалото интересно съдържание и размисли-изводи.

Калоян Доганов – Regular Impressions – пише рядко, но каквото публикува, заслужава 100 % внимание! И заради качествените преводи и цялата останала дейност, която развива във връзка с свободния софтуер, както и заради дипломната му работа.

Григор Гачев – A Weblog – човек с безкомпромисна и твърда позиция по някои човешки въпроси, която защитава аргументирано, нетрадиционни идеи; страхотен Писател.

Делян Делчев – Блогът на Делян Делчев – заради актуалните компютърно-технологично-мрежово-комуникационно свързани новини и начина на представянето им, аргументираните критики и анализи.

Богомил „Бого“ Шопов – iBogomil – заради информацията по отношение на Свободния софтуер, заради списанието и заради организаторските му способности.

Антония – Дни – Една дама за цвят ;). Наистина има интересни гледни точки и свеж хумор.

Димитър Николов – Kreativen.com – и нещо комерсиално :). Полезни статии, съвети, добри практики и примери за начинаещите в областта на правенето на онлайн бизнес и печелене на пари от интернет.

И за финал доайенът на българската блог култура, култовата личност, връхтъ на елитъ, най-хакерския балкански субект – Йовко Ламбрев – Yovko in a nutshell – каквото и да напиша да го възвелича, все ще е невзрачно и неизразително, затова оставам без думи. Дано не се разсърди на този опит за шега с квалификациите, Йовко, наистина много те чета и уважавам :)

Да ни е честит! Viva la blog, viva la Internet :)

One thought on “Blogday 2007

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.