Нова клавиатура (и един съвет за лаптоп) ;)

KM-X381 Keyboard

Намерих си някакви задоволителни причини да сменя клавиатурата вкъщи. KM-X381 има съмнителната чест да е новото ми притежание – да издържа на ежедневния тормоз :)

Основният цвят е сребрист, клавишите са черни с бели букви. Мултимедийните бутони горе не работят под линукс, и не ми се рови да търся как да ги подкарам – не е толковa важно. По-важно е самото удобство за работа. Усещането от натиска на клавишите е същото като от добра клавиатура на лаптоп – леко, но същевременно отчетливо, тихо, комфортно и приятно, и най-важното – без сгъчкаността, присъща на преносимите компютри.

А какъв лаптоп съвет дадох? Докато тествах петнайсетте изложени клавиатури, слушах как продавачката се опитва да говори с клиентка, която май че иска да си купи лаптоп, но не знае точно какъв … Самият диалог на няколко пъти ме накара да положа усилия да не се изсмея с глас, имаше бисери. Интересно, че продавачката не полагаше никакви усилия да осъществи продажба и да помогне в избора, и въпреки че беше любезна, като цяло се изказваше неангажиращо, направо пасивно. След като направих избора си, момичето се зае да търси в склада опаковката, да пише фактура, да попълва гаранция, а аз си поговорих с потенциалната клиентка. Оказа се в крайна сметка, че и трябва машина за текстообработка, интернет и филми – класика! Без никакви други сериозни или обмислени изисквания. А защо да е мобилен – оказва се, че това било удобно и модерно … Логичния ми съвет беше – възможно най-евтиния модел, без значение дизайна, производителя и вносителя. Но я притеснявала цената – според продавачката нямало лаптоп под 1100 лева. Авторитетно и убедително я осведомих, че тази информация е подвеждаща – точно в този магазин сигурно няма. Но във Видин има представител на небезизвестна фирма, която продава чисто нов лаптоп с характеристики дори надхвърлящи минимално необходимите за целта, за която и трябва, и то само за 800 лева крайна цена. Този факт изненада и двете мацки, дори продавачката прояви искрен интерес, явно личен!

А дали да направя безплатна реклама на фирмата … мне-е, засега – не. Ако има интерес – ще помисля :).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.