Нов цифров фотоапарат и снимки

Имам си нова цифрова „сапунерка“ с гигабайт карта: Kodak CX7330. Беше най-евтиния възможен и наличен в сервиза/магазин, от който си го избирах. Върши работа. 3.1 мегапиксела, някои малки екстри, може да снима клипчета със звук. Ето и някои от по-гледаемите и интересни според мен снимки:

Котки на пост:

Рушаща се сграда по пътя към къщи:

Няколко дни по-късно – надпис-предупреждение върху стената на сградата:

Супер автомобил:

Образцов дом:

Безплатна музика на събора в село във Видинска област:

(Бившия) завод за гуми:

Кон:

В селския бар – Европа за теб:

Имаше и също ценна снимка на един човечец на фона на „Гледай напред“ или както там се казваше плаката на СДС-то, но не я намирам тук – ще я кача от компютъра в къщи по-късно.

И за край – кратко видео – аз свиря на китара (може да ви потрябва кодек …) :) Във клипчето може да има леко разминаване на синхронизацията между звука и картината – апаратчето прави филмчетата в .MOV формат, с насторйки, върху които не мога да влияя, и които не ми харесват. Затова с една програмка (за нея ще пиша отделен пост по-късно) ги конвертирам в някакъв по-нормален формат, и след това с virtual dub допълнително обработвам. Като цяло резултата е доста по-малък по размери файл, със същото качество, но за съжаление някъде по време на този сложен процес синхронизацията куца.

Между другото, не е зле да се замисля за модул към wordpress, от вида галерия – със апаратче подръка и голяма карта и много презареждаеми батерии, в скоро време ще стане проблем да си организирам снимковата колекция …

One thought on “Нов цифров фотоапарат и снимки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.