Инструменти за диагностика, форматиране, въобще - работа на ниско ниво - с твърди дискове; други свързани полезни програмки. Английска версия

(Забележка по поддръжката: Доброволците за изработването на валиден ХТМЛ 4.01 превод на друг език пишете на електронната ми поща.)

Последна актуализация - края на ноември 2007 год. Обновени са връзките, някои локални копия са премахнати и коригирани. Добавен ЕкселСтор.

Не следя отблизо движението в сектора на производители на твърди дискове, но Quantum -> Maxtor -> Seagate. За всеки случай съм оставил връзката към старите ми локалните копия на диагностичните инструменти за Куантум и Макстор.

Локалните копия са архиви. В част от тях има ТХТ, ДОК, РТФ или ХТМЛ файлове с полезна информация.

Тук ще намерите софтуер, базиран на разработките на Он-трак. Преди време те твърдо се комерсиализираха, така че оригиналите или не са изписани, или версиите, които могат да се намерят, са остарели.

Така че големите производители на твърди дискове преработиха (купиха) части от софтуера, давайки ни възможността за диагностика и изпълняване на различни полезни пред-инсталационни задачи, като запълване с нули, работа по ГСЗ (главен-стартиращ-запис), форматиране на ниско ниво, и т.н. Логично, ограничили са използването на програмите само с техни собствени твърди дискове. Въпреки че някои позволяват (мисля, че бяха Макстор, не съм много сигурен, проверете), използването на диагностичните инструменти с други марки, но поне един от наличните дискове ТРЯБВА да е Макстор.

Запомнете, въпреки, че софтуера е безплатен, той е тясно собственически. При сблъскването си с трудни (неразрешими) проблеми, попитайте местният продавач или отговорния за поддръжката на хардуера/софтуера специалист, или самият производител, дори и опитен приятел. Тук няма да намерите свободни програми или с отворен код. Само полезни файлове и връзки.

В заключение да кажа, че прекарах известно време в разглеждане и обновяване на информация от мрежата, за да събера инструментите и връзките на едно удобно място. Моля, наистина посетете оригиналните портали на производителите, за да намерите актуалната версия. Понякога и аз го правя, но не се случва често. Всички връзки на производителите са директно към техните сваляне/инструменти/поддръжка страници.


Твърди дискове по производител/продукт:

Фуджицу - официален сайт

АйБиЕм-Хитачи - официален сайт

Макстор - локално - 2.199 КБ РАР

Куантум - локално - 1.242 КБ РАР

Самсунг - официален сайт

Сийгейт - официален сайт

Уестърн диджитъл - официален сайт

ЕкселСтор - официален сайт

Довиждане и благодаря за рибата; преди да напуснете, вижте тези смислово свързани инструменти:


Инструменти за дискове:

Мхдд - някакъв сайт - бърза и информативна диагностика на ниско ниво

Нортън Гоуст - локално - огледален образ/копие на физическо/логическо устройство - 1.435 КБ РАР

Активсмарт241 - локално - наблюдение на У.М.Н.И функции и предвиждане на повреди - 963 КБ РАР

Диймън туулс - официален сайт - софтуерна емулация на компакт диск/ДВД устройства

Връзка с мен: Пишете на електронната ми поща vidincurpelgroup@yahoo.com с тема "Hard disk instruments". Очаквайте отговор след не повече от месец (Все пак проверявам тази поща веднъж седмично). Съобщения с друга тема ще бъдат директно премахвани. Ако искате смислен обратен отговор, или отговор въобще, не ме заливайте с непотребни писма - Вашите проблеми не ме интересуват, и мога да не реагирам без очевидна причина- това си е моето арогантно решение какво да направя.

Valid HTML 4.01!