Вече с OpenID, и редакция на страницата „За мен“

Реших и си сложих добавката за поддръжка на OpenID. В Уикипедия има подробни обяснения за какво служи, как се използва и прилага, предимствата и недостатъците. Накратко това е лесен и бърз начин човек да се идентифицира навсякъде в уеб пространството. Със своя личен OpenID може да се логне във всеки сайт, който го поддържа, и да се идентифицира като себе си. Само едно потребителско име и парола навсякъде, където се поддържа този отворен протокол. Повода да се сетя беше, че масовата онлайн игра, която играя, добави възможност за OpenID логване, от което веднага се възползвах. Има много услуги, и стават все повече, които поддържат, макар и в различна степен и по различни начини, някои със забележки, OpenID идентификация. Това е хубаво, добро нещо.

Отдавна не бях пипал страницата за мен, информацията беше поостаряла. Коригирах каквото трябваше и добавих някои неща. Имам още за писане там, но се разсеях и си забравих мисълта, останалите неща които исках да включа … Стои недовършено, знам. Трябва и последователността да редактирам, но няма да е скоро.

„Как да задаваме находчиви въпроси“ също подлежи на актуализация, Ерик Реймънд е направил някои промени в оригинала. И там имам бая неща за довършване, изглаждане и преформулиране; не зная кога ще ми дойде вдъхновението да се занимая сериозно, а не „на парче“. Може би когато ми се появи някаква друга досадна работа, ще се окаже, че преди това е просто наложително да се оправя с превода :).

One thought on “Вече с OpenID, и редакция на страницата „За мен“

  1. Хората, който не ползуват колани, просто не знаят колко рискуват.
    Много ми се иска да ги сравня с хората, които пушат цигари и който не знаят колко рискуват здравето си, но по никакъв начин не можеш да ги убедиш, че това е така.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.