WordPress 2.2 – колебая се …

В новата версия на блог платформата има доста новости – удобства за ползващия блогър, и не само – важни са и подобренията в помощ на разработчиците и поддръжката на нови неща. Въпреки това ще изчакам още известно време, преди да премина към нея – преди всичко, за да събера впечатления от хора, които са мигрирали – все пак новината е от преди 6 часа :).

Съвсем наскоро четох дискусия по отношение проблемите с миграцията на някои хостващи компании към php5 – оказва се, че много от тях поради различни причини няма да преминават към по-високата и актуална версия. Ставаше дума и за това, че в бъдещите издания wordpress няма да е съвместим със старите версии на php, един вид общността на разработчиците постепенно да оказва натиск за преминаването.

Съществуват за момента доста компромисни решения – например моя хост поддържа и старата, и нова версия на PHP.

2 thoughts on “WordPress 2.2 – колебая се …

  1. Вече не се колебаеш, гледам – имаш си 2.2.2:)

    (Аз не се колебаех много, но нямах време за upgrades…)

    Иначе има хубави промени в 2.2.x, но има все още и стари бъгове (след 2.0.5, например, невъзможността да се специфицира директория за uploads на едно или повече нива над тази, в която е инсталиран WP… – и засега не знам как да фиксна това – някъде във functions.php се крие разковничето и някъде има ABSPATH, ама само това се сещам… Не знам каква е била разликата между 2.0.x и 2.1.x и 2.2.x та да оправя това малко бъгче…)

    Иначе WordPress rullz ;-)

    А за Joomla не знам, но не мисля, че ако някой има блог в WP ще реши да мигрира към CMS система ;-)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.