Хардуер ъпгрейд

Не съм писал от много време, това просто като констатация, иначе не съм се загубил, нищо ми няма. И направо продължавам, все едно нищо не е станало …

Вчера се сдобих с този „звяр“:

8800GT

Който заедно с двуядрения интелски процесор E2160 @ 1.80 GHz, работещ в момента на 2.16 GHz, двата гигабайта РАМ на 800 MHz шина и големия сериал АТА 2 хард диск, всичко това върху подходящо дъно, правят една доста сериозна машина :) …

Има и мултиформатна DVD записвачка, както и една джаджа с много „дупки“ за SM, xD, SD/MMC, miniSD, CF/MD, MS и MS Duo карти.

Няма флопи, не ми и трябва.

Чудех се дали захранването, което е от световно неизвестната марка speeze, модел EE-ATX-400W (дори го обсъждах с приятел) ще съумее да се справи с товара. Е, за момента всичко се държи чудесно!

Имах и леки притеснения как федора ще се оправи с новите драйвери, открити на сайта на nvidia. Нямам голям опит с подмяната на видеокарти под линукс, наложи се първо да стартирам с някакъв универсален дисплей адаптер, после ръчно да спра X средата, нататък нямах грижи :).

Няколкочасовият тест до момента показва, че Battlefield 2 и Call of Duty 4 вървят на максимални настройки при 1280 х 1024 изключително гладко.

А да ми е честито!

8 thoughts on “Хардуер ъпгрейд

  1. Я ти се разписа пак хъхъ … Човек да ти се зачуди защо си с тоя „овчи“ процесор, но както и да е … кажи какво ти е дъното … а картушката е вече среден клас ( говорим че има по 1г) но все пак е много добра … цената май беше между 360-400 лв ?!? Че АТИ за тия пари ко предлагаха ?

  2. Здрасти,

    Малко спамче – блогът „Како Сийке, не съм от тях!“ вече е на нов адрес:

    http://kaka-cuuka.com/

    Ще се радвам, ако промениш линка в блогрола си :)

    А още повече ще се радвам да четеш блога на новото място и да виждам твои коментари под статиите :)

    (Коментар на автора) ОК :)

  3. ‘Upgrade’ или ‘ъпгрейд’, малка поправчица ;-)

    Иначе звярът не е лош ;-)

  4. Pingback: Assenoff » Blog Archive » Отпуска, Battlefield 2, басейни

  5. Серьезный аппарат, завидую :) Единственное, только для игрушек и нужна такая карта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.