Малък избор от вътрешни/вградени четци за карти (internal card reader)

Компютър с вграден четец за карти памет

След ровичкане по известни и не толкова популярни онлайн и офлайн компютърни магазини намерих няколко оферти. В онлайнмагазин.бг, както и в Пласио има модели на TEAC, и са в наличност. Човека от местният офис на Жар компютри ми предложи някакъв на Spire. Във Вали компютри имат Captiva, което всъщност се оказа модел на производител Spire. В списъка на Мултиком виси един KME, но го няма в момента, и не се очаква да го има. На още няколко места намерих вътрешен четец за карти в офертите, но фирмите го нямаха в наличност. Оказва се, че точно такъв вид … да го нарека периферия – явно не се търси, и може би затова – логично – фирмите избягват да го зареждат. Честно казано, наистина очаквах да има по-голям избор, но, какво да се прави – ще се работи с каквото има.

Последно се спрях на този модел: CARD READER KME INTR WHITE 3.5. Единствената причина, поради която го предпочетох, е малко по-ниската цена – на всички други места продуктите от този тип бяха между 11 и 13 лева. А в електронния магазин на unexbg е 10 лв.

Да спомена и за друг маловажен проблем. Няма card reader за компютър в черен цвят! Разбира се, това не е фатален недостатък – бялото работи по същия начин като черното, или поне така се надявам :). Но цялата ми компютърна кутия е черна, и като пльосна по средата един бял панел, ще стои като на свинче – звънче. Веднага си признавам, че не отбирам много от стил и рядко ми правят впечатление визуалните несъвършенства. Ама ако реализирам това свое „дизайнерско“ решение дразненето може да ми дойде малко в повече. Та ако не намеря черен четец за карти памет, ще си купя бял, какво да се прави. И ако почне да ми боде очите непоносимо, просто ще го боядисам! Голяма работа, че ще падне гаранцията – важното е аз да съм удовлетворен :).

Добавка. Докато редактирах за последно публикацията от офиса, се усетих как ще си реша проблема с цвета. Няколко от служебните компютри са с черен card reader и нищо не ми коства да си поръчам бял и да ги разменя. Визуалното дразнене ще е минимално, защото компютърните кутии в работата са така направени, че четеца е зад подвижен панел, който обикновено стои затворен. Ще го бъде!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.