Успех на BadVista.org кампанията

Накратко – организаторите на кампанията „Кофти Уиндоус Виста“ (на мен лично асоциацията на бед виста ме подсеща за bad, bad command or file name, bad dog …) обявиха успех.

Няма да превеждам текста, на английски е достатъчно разбираемо. Само ще спомена, че през миналата година благодарение на вистата успях да ориентирам 3-ма човека към свободен софтуер, вместо към екс пи. Може да е малко, капка в морето, но все е нещо :).

Да не забравяме, че Уиндоус 7 в същността си по нищо не се отличава от нея. Digg.

7 thoughts on “Успех на BadVista.org кампанията

  1. Windows 7 ще е по-лек и по-добре оптимизиран в сравнение с Vista. Но за момента, в сферата на операционните системи на Microsoft, мисля, че XP Professional Беше най-успешната им OS.

    Колкото до Microsoft по принцип – не съм им фен, но зли или добри, те наложиха стандарт, макар и затворен. Ако имаш Windows XP, нямаш грижи да пуснеш на него почти целия софтуер и драйвери на света. Това е добре. Лошото е, че е платен, и че може би не е най-стабилната OS на света. Е, идеални неща няма… :)

  2. Аз не съм компютърен специалист, обаче за Уин 7 чета хубави работи.

  3. Хм, само един кратък коментар се опитах да публикувам вчера и той не мина модерация… :-/

  4. Защото не съм се логвал от тогава, сори, Мишел :)
    XP е вече прекалено стара операционна система, дори и след Service Pack 3 има доста хардуер, който остава неразпознат. Например есента писах за един Packard Bell лаптоп – осигуряват само драйвери за виста … Докато машинките им за прекалено слаби за нея – или поне част от тези, които се продават в България.

  5. Windows 7 е доста по-добре от към производителност. Сложих една бета на виртуална машина. То това е и основната разлика с Vista. До една година ще е излязъл и дано останем доволни.

  6. Windows XP е доста стара, вече, но си остава стабилна OS. Върви на всякакви машини с 128-256 ram и повече, та чак до 3 GB. Има драйвери за почти вичко.

    Windows Vista е също стабилна, но иска поне 2 GB ram, за да работи само тя (което е смешно), а пък драйвери има, но не за всичко – много от стария хардуер (скенери, примерно) изобщо няма драйвери за Vista, тъй като производителите не искат да update-ват.

    Windows 7 се надявам да е стабилен като XP/Vista, и бързичък и пъргав като XP. Но ще мине още доста време, докато стане, а и пак, драйвери, драйвери, ще има грижи… :-/

  7. Казвали са ми, че ако се махнат всички визуални и други екстри на виста, заприличва на външен вид едва ли не на уин ’98 (което не е лошо), и съответно се сбързява драматично. Не съм тествал лично дали е така.
    В Уиндиус 7 както написах, разликите по същество не са големи, така че като цяло ще си е същата боза, не очаквам нещо кой-знае какво.

    Иначе от серията операционни системи любима ми е WIN 2000 (Уин 2К) – имам я на един компютър инсталирана от 2002ра година, ползва се постоянно и непрекъснато, ровичкам я, инсталирам и махам програми и игри (които вървят, де), качвам без проблем критичните ъпдейти, и до сега не ми се е налагало да преинсталирам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.