Компютърно грамотен :)

Computer knowledge certificate

Официалното доказателство (имало стойност и в ЕС), че имам някакви умения за работа с Интернет, текстообработка и таблици. Това са от раздаваните от Ники Василев сертификати … Някои хора много пари направиха покрай тази и подобни инициативи, блазя им.

Все пак има малък напредък по отношение на „отвореността“ – по време на теста можеше да се избира между MS Office и OpenOffice.org Writer; както и между MS Excel и OpenOffice.org Calc … За съжаление нямаше алтернативи на IE и Outlook, което не ме изненада :(.

А в самия тест имаше грешки, някои фрапиращи. Сещам се как един съсед ме питаше (това е от по-безобидните глупости) може ли в Excel да се определи накъде ще отиде маркера, след като се натисне Enter, или винаги си е само надолу, или … не помня третия отговор. Е, според Немечек това не можело да се настройва!

Сайта на нашия IT Card е с frames (някои още са в миналия век), с бая грешки. За разлика от европейския софтуерен институт – един от малкото сайтове, виждани от мен напоследък, които се валидизират по W3C стандартите, браво – но те пък си имат проблеми със съдържанието: Knowledge Certification: Under construction. Sorry for the inconveniences. И това да много места … Очевидно също се смучат пари от ЕС, като интересното е, че центровете им са в Испания, България, Австралия, Мексико, Бразилия, Китай!?

Между другото, търсят research engineers

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.