Vidaoptics – началото на края

Видаоптикс са най-… чудя се какво обобщаващо прилагателно да поставя тук – колебах се между „неадекватен“, „глупав“, „бавен“, „вдлъбнат“, „безхаберен“, „непрофесионален“, „нагъл“ … Нека бъде просто скапан. Най-скапания доставчик на интернет във Видин. А предвиждам скорошното им изчезване от пазара на интернет услуги тук, защото преди няколко дни прекъснаха достъпа до (ftp) сървъра си, пълен със всякакви филми (ХХХ включително), кракнати игри и софтуер.Нека никой не се заблуждава, ако реши да се връзва към тях – в договора не пише н-и-щ-о за интернет достъп. Пише „достъп до мрежата на Видаоптикс“. А ако мрежата им е връзана към интернет, и този интернет стигне до крайния потребител – това ще да е бонус, май … По правило външната им свързаност е ужасна. Когато човек си има работа с чуждестранен и не много популярен в България сървър, се сеща за времената на dial-up модемите и прекъсванията – почти същата скорост и „надеждност“. А за така наречения „Български пиъринг“ няма проблеми – там стоят добре.

Защо всъщност имат толкова много клиенти в момента? Причините са няколко, нямам претенцията да ги изброявам всички, но по важните са две. Най-ниска такса за най-икономичния достъп (нещо от сорта на 12 лева за 150МБ месечен трафик, който не включва обмена по локалната им мрежа със сървъра им; и мисля, че нямаха първоначална такса; останалите им тарифи са с неоправдано високи цени). И наличие на локален сървър с много, ама МНОГО неща. Още при инсталирането на „интернета“ при клиента, се прави връзка като устройство към техния сървър – с музика, филми, игри (+кракове), софтуер(+кракове) … Някой може ли да предположи какъв е правния статус на изброените? Аз не се и наемам …

А връзката с тях е по PPPoE – и то изпълнена по безкрайно недъгав и неправилен начин … не ми се говори.

Още един интересен факт – цялата им мрежа е само с два реални статични IP адреса пред външния свят. Някой иска да си доплати, за да има свой адрес – не може. И с настоящата им топология и организация – няма и да може.

Поддръжка – реално от 10 сутринта до 5 след обяд в работните дни една служителка приема обаждания. Което означава, че ако се появи проблем в петък след обяд, до понеделник на обяд няма шанс за интернет. В най-добрия случай проблема се отстранява до ден. Но е имало е случаи с двуцифрено число дни без интернет …

Който е на видаоптикс – да се спасява навреме. Който мисли да им се връзва – умолявам го да премисли. А на тях самите – съберете си кабелите и да ви няма, а?

22 thoughts on “Vidaoptics – началото на края

  1. Аз не ползвам услугите им, не съм ги ползвал и ако не вземат мерки, никога няма да ги ползвам. Налагало ми се е обаче да помагам на приятели и колеги, които са направили грешката да им се вържат …
    ПО отношение на малките градове БТК просто нямат конкуренция. Или поне във Видин е такова състоянието.
    Има ги и Медия нет (медиа ньет ;)), те се държат по-нормално с клиенттие си и като цяло услугата им е по-добра от вида оптикс.
    Аз обаче, поради различни важни за мен причини, вкъщи съм на цифрови системи (wireless).
    Това не е реклама – за нормалния интернет потребител DigSys въобще не са удачен избор.

  2. БТК Sucks (не струва) ако не те кефи видата се прикачи към 1024kb./s за 25 лв. Много скъпо бе братче. Аз лично съм си доволен и ми върши работа . Ако не ти изнася значи си п…т. SRRY.

  3. Не ме „кефи“ нито един от местните доставчици. Просто БТК тук е най-малкото зло.
    А за скъпотията си има решение – просто двама потребители си делят връзката и парите – има доволно количество хора, които ги ползват по този начин.
    Неприятно е, че този с връзката трябва да има и да плаща стационарен телефон, но и за това си има начин за намаляване на разходите :).

  4. (редактирано)
    аз съм малко прост, за разлика от одераторите на този форум, ама да кажа, че недъгави ние не сме!
    The Best VidaOptics TVV OOD
    Ае …

  5. „….Това не е реклама – за нормалния интернет потребител DigSys въобще не са удачен избор……“

    То е ясно че човек трябва да е не-нормален за да ползва ДигСис :),
    аз си мислех че те несъществуват но явно още мърдат в последна агония :).

  6. Ей Ассенофф ли си ,каф си ,ше те разбера кои си и ше ти (бийп) (бийп) (бийп) и копелето!!!Сажелявам че го прочитам чак сега ,но ше те намера!!!!

    Редакция на автора на блога – тц, тц, тц, прекалено груб език, все пак коментара го оставям.
    Между другото, имаш поща :).

  7. Влади няма за кжо да се дразниш от идиоти,тва е много от отдавна написано,но никои не се връзва понеже знаят че не е така.Няма смисъл да се занимаваш с идиоти :)

  8. само да добавя че Вида Оптикс се шише разделвно а не „Vidaoptics“

  9. Аз съм на Вида Оптикс и това ми е последния месец. Повече няма да видят стотинка от мен. Вече и аз незнам, колко пъти им звънях по телефона, за да им кажа, че скоростта на интернета ми е на половина. Плащам за 6 Мб, а получавам 2-3 Мб на невероятната цена от 23 лева на месец. От мен да знаете, доставчика Вида Оптикс е измамник и мошенник. Интернета е супер бавен и почти всеки ден спира. На есен вече ще съм на Медия Нет. Хайде със здраве!

  10. и така драги ми Биг50, на медия нет ли си вече? честито ако е така. там като се обадиш всичките 4 техника ще ти обърнат много внимание и особено като обаждането ти е прието от некомпетентен човек. е твой си е избора. мога да кажа само, че от както е писана тази тъпа тема, щото си е такава, до сега вида оптикс са много по-добре и от бтк и от всичките изброени по-горе „доставчици“ не знам на какво са доставчици, на локални скорости сигурно. защото дори и да не получи някой 16те мбита които са представени, то поне 12 сигурно ги има, което е доволно, имайки предвид каде се намираме в страната и как стигат вече скоростите до града. поддръжката ни е най-добрата в града мога да кажа в момента и едва ли някой ще се похвали с по-добра. така че, на тази тема времето й мина. сори, искаше му се на някого вида оптикс да е изчезнал от пазара на интернет, но уви…. тук сме и сме още по-силни. асеноф, намери си друго занимание, не да плюеш успелите. ти като не си, твой проблем, пич!
    ай със здраве да си четеш на сайтченцето си… клепар

  11. Аууу как гадно прекъсва този нет…

  12. Кико като си мут и не се обаждаш сорри врачката е отпуска:):):):):):)

  13. Клиент съм от 7 години Vida Optiks имам проблем с рутера които са ми предоставили като подарък.Трябва по 3 пъти на ден да го рестартирам за да ползвам wi-fi връзка.След многократни обаждания по телефона и ходене до офиса за тестване на опоменатия рутер ми се връща със същия проблем !!!Отказват да сменят рутера с коментар ,че тои е подарък и фирмата не е длъжна да смени рутера!!! За мен това е НЕКОРЕКТНО отношение като клиент и се принуждавам да сменя доставчика.Благодаря

  14. видаоптикс са наи неграмотните хора които сам виждал в целия ми живот

  15. Това са възможно най-неграмотните хора. Там работят само някфи БАТКИ, които хабер си нямат от тая работа както и цялата им управа. Може ли в петък в 14:00 да им съобщя за проблем (прекъснат интернет) и чак в понеделник да го оправят ?! Поради простата причина, че хората трябва да почиват… Смешни са ! Бегайте от тях кат вампир от чесън :)

  16. Cлед бурята снощи , никой не вдигна аварийния телефон до неделя късно вечерта.Нямам нет! Но катодойде мигът за таксата веднага нета се прекъсва!
    Напред о парии презрени, напред о роби на труда………….!

  17. Фирмата си е много на ниво, НЕТ има, Ъп и Даун поносим, а повреди тук там без тя неможе – време/природа, условия, потребители, няма как да няма и офлайн пнякога.
    От 100г съм с тях, нямам проблем, идват, разбират, особенно Оги, и т.н…
    Профи (6+)

  18. Постът е писан преди 8 години! И да, през това време фирмата подобри качеството на услугите си и е напълно конкурентна. При БТК (сега са Виваком май) напредъка е значително по-млък.

  19. За сега Видаоптикс имат най- стабилен интернет в сравнение с останалите доставчици, особено БТК или Виваком, имам приятели и на двата, мога да ви кажа, че няма толкова кретенски интернет както е Вива или БТК.

  20. Вече няма Видаоптикс. В смисъл, фирмата я няма. Конкурентните на БТК/Виваком доставчици на Интернет се обединиха под името Бдинком или нещо подобно, и са все така скапани. За тях може да пиша отделно, защото имах неудоволствието да съм им клиент за няколко месеца. А може и да не пиша.
    Както и да е, това е повод да затворя тази 9 годишна тема.

Коментари са забранени.